« Gå tillbaka till sökresultaten

Systemtekniker fjärrstyrning på Trafikverket i Göteborg

IT-tekniker/Datatekniker

Anställningsinformation

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tills vidare

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Lön: Månadslön.

Beskrivning av jobbet

Som systemtekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige genom att bidra till en smidig, grön och trygg infrastruktur för dagens och framtidens Sverige!Systemtekniker fjärrstyrning

Arbetsuppgifter


Vill du jobba inom en kreativ IT-organisation där du får utrymme för dina idéer? Vill du jobba i samhällets framkant och utveckla dess nya infrastruktur och därmed få vara med och påverka?

Trafikverkets fjärrstyrnings-system (SCADA) för el, tunnel och järnvägsanläggning används för att övervaka och styra komplexa anläggningsdelar. Anläggningen hanteras i ett nationellt perspektiv.

Vi söker dig som vill ha ett innehållsrikt, varierande och självständigt arbete. Exempel på arbetsuppgifter:

Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få en introduktion, internutbildning och en erfaren mentor. Vi erbjuder dig en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter.

Gruppen arbetar nationellt och består av systemtekniker och specialister med placering i olika delar av landet. Resor förekommer i begränsad utsträckning framförallt inom landet men också utomlands för till exempel kurser. I tjänsten ingår schemalagd beredskap utanför ordinarie arbetstid.


Övrig information


I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer att skickas till de som uppfyller skallkraven under vecka 41. Digitala intervjuer är preliminärt planerade att genomföras via Skype under vecka 43.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Placeringsort är Göteborg. Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid, och du kommer att ha förtroendearbetstid.

I denna rekrytering kommer de kandidater som går vidare efter intervju att bokas in för ett syntest.

#LI-HybridKvalifikationer


För att lyckas som systemtekniker fjärrstyrning så krävs det att du är van att lyfta blicken och se vad som behöver göras utifrån ett helhetsperspektiv. Du tar initiativ för att skapa en välfungerande helhet. En nyckel till din framgång i yrket är att du har lätt för att samarbeta och dela med dig av information och kunskap för att bidra till gruppens resultat. Viktigt är att du är noggrann och lägger vikt vid att leva upp till överenskomna mål och kvalitetsnivåer. I den här rollen behöver du också ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och se möjligheter i förändringar.

Vi söker dig som har:

Det är meriterande om du har:

Varmt välkommen med din ansökan!


Ansökan


De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivaren

Trafikverket

Göteborg

www.trafikverket.se »

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som IT-tekniker/Datatekniker efterfrågas

Erfarenhetskrav: IT-tekniker/Datatekniker

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2023-10-10

Referens: 27:2023:288

Länk till ansökningsformulär »