« Gå tillbaka till sökresultaten

Hydraulic Engineer på Väderstad AB i Väderstad

Civilingenjör, tillverkningsindustri

Anställningsinformation

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tills vidare

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Beskrivning av jobbet


I rollen som Hydraulic Engineer på Väderstad AB kommer du bli del av ett team på 9 ingenjörer som har ansvaret för att förbättra och utveckla framtidens hydraulsystem till Väderstads jordbearbetnings-, så- och precisionssåmaskiner. Jordbruket går mer och mer mot en funktionstät och automatiserad vardag. Det gäller att ta vara på varje minut av dygnet och varje droppe drivmedel och samtidigt få en så god skörd som möjligt. För att nå hit utrustas jordbearbetnings- och såmaskinerna med fler avancerade funktioner och system, inte minst hydrauliska. Det kan handla om allt från tryckstyrda vältar, fläktar, vingar, såbillar och förbearbetningsredskap, positionsstyrda så- och bearbetningsdjup eller flödesstyrda utmatningssystem och skruvar. När vi får fler funktioner på maskinerna är det nödvändigt att ta vara på och inte överskrida den hydrauleffekt traktorn kan bistå med, därför är det viktigt att hydraulsystemet designas på ett så energieffektivt sätt som möjligt samtidigt som momentana rörelser inte får påverka kontinuerliga kretsar. Teamet arbetar med allt från konstruktion, beräkning och simulering till prototypbyggnation och test. På Väderstad arbetar man som Hydraulic Engineer alltid nära verkligheten och det finns en stor variation i ens vardagliga arbetsuppgifter. Den ena dagen kan man sitta på sitt kontor med beräkningsarbete och nästa dag är man ute i verkstaden och installerar sitt hydraulsystem på en prototypmaskin. Detta sätter höga krav på eget ansvar och självständighet i arbetet men ger också stora möjligheter att förverkliga sina egna idéer och likaså att vara med från tidig konceptfas tills att det står en färdig maskin på gården.

Huvudsakliga ansvarsområden

Du kommer förutom ovanstående punkter bli en nyckel i att upprätthålla den kompetens som krävs för att leverera bra kvalitet i utvecklingsarbetet och följa nya tekniker och metoder på marknaden för att effektivisera och förbättra det egna arbetet.

Vi tror att du som söker har

Meriterande är

Personliga egenskaper

Befattningen kräver mycket god analytisk förmåga och att man kan arbeta självständigt, målinriktat

och ansvarsfullt. Arbete sker i team, både inom sitt kompetensområde och i projektteam. Det är viktigt att vara social och stimuleras av att arbeta tillsammans med andra. Som sökande bör du vara flexibel och ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt se möjligheter i förändringar.

Vi sätter stor vikt i dina personliga egenskaper och ditt engagemang.

Övrig information

Du kommer att rapportera till Gustav Marmelid, Design Manager Hydraulic Systems. För frågor gällande rollen vänligen kontakta Gustav på 0142-814 25 eller Gustav.Marmelid@vaderstad.com.

Har du frågor gällande processen så får du gärna höra av dig till Patrik Schultzén, Talent Acquisition & Employer Branding Specialist på 0142-814 36.

Ansökan

Är du intresserad av tjänsten och motsvarar kraven är du välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senaste den 5:e oktober 2023.

Notera att ansökningar via mail inte tas emot. Urval sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Väderstad använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Om Väderstad

Väderstad förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2022 hade Väderstad 2000 medarbetare och omsatte 5,5 miljarder kronor.

Vill du ha mer info så kolla gärna på denna film om Väderstad AB:

https://www.youtube.com/watch?v=otyG_kgySbg

Arbetsgivaren

Väderstad AB

Hogstadvägen 2

59021 Väderstad

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som Civilingenjör, tillverkningsindustri efterfrågas

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2023-10-05

Länk till ansökningsformulär »