« Gå tillbaka till sökresultaten

Projektledare/forskare inom sprinkler och andra släcksystem på RISE Research Institutes of Sweden AB i Borås

Brandingenjör

Anställningsinformation

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tills vidare

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Lön: Fast månadslön

Beskrivning av jobbet

Vill du vara med och förbättra brandsäkerheten i Sverige, Europa och världen? RISE arbetar idag brett med omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Detta innebär nya utmaningar och risker som RISE har en nyckelroll att utvärdera framtidens säkerhetslösningar för.

Om oss
Avdelningen Brand och Säkerhet söker därför en ny medarbetare som genom tillämpad forskning inom släcksystem vill bidra till att göra världen säkrare. Du kommer att tillhöra enheten ”Brandskydd” med 22 medarbetare som primärt arbetar med kunduppdrag och forskningsprojekt relaterade till brandskydd inom olika delar av samhället med visst fokus mot industri och fordon. Enheten är lokaliserad framför allt i Borås, där vi även har brandrelaterade test- och demonstrationsmiljöer. Det är till det kontoret vi i första hand söker förstärkning.

Om rollen
Rollen fokuserar på sprinkler och andra släcksystem, vilket innebär att du kommer att bli specialiserad och bli en av våra experter inom detta teknikområde. Du kommer att vara med och vidareutveckla området, både för landbaserade applikationer och för sjöfarten. Arbete med regelverk och med brandfysik kommer att vara centrala, där experimentella släckförsök kommer att vara en viktigt grund för arbetet. Det kan även innebära att utveckla nya och befintliga provningsmetoder.

I rollen kommer du att arbeta med brandskydd i gränslandet mellan akademi och industri, i framkanten av utvecklingen men samtidigt nära kundbehov och praktiska tillämpningar. Du blir en del av ett team med projektledare, provningsingenjörer, forskare och tekniker. Beroende på vem du är finns det möjlighet att arbeta mer åt forskningshållet, med möjlighet att delta i och leda långa forskningsprojekt, eller att arbeta mer med kundrelaterad provning. Oavsett vilken roll du har kommer provningsuppdrag och projektledning att vara viktiga delar av ditt arbete. Det omfattar bland annat provningsplanering (ibland tillsammans med andra projektledare/provningsingenjörer) med riskanalys, kommunikation med kund och tekniker, experimentellt genomförande inklusive ledning av tekniker, dokumentation av försök, analys samt rapportering.

Arbetet kan även inkludera andra moment som till exempel litteraturstudier och modelleringar. I allt vi gör arbetar vi professionellt och vetenskapligt, ofta med internationella kunder och partners. På sikt ser vi gärna att du tar större ansvar och driver affärsutveckling genom design av studier, forskningsansökningar och utveckling av våra tjänster. RISE erbjuder en kreativ miljö med många spännande projekt i gränssnittet mellan forskning, myndigheter och näringsliv. Här finns stora möjligheter till kompetensutveckling och fortbildning, såväl internt som externt.

Vem är du?
Du som söker tjänsten har flera års arbetslivserfarenhet inom relevanta områden och du har troligtvis en utbildningsbakgrund som ingenjör, exempelvis brandingenjör, teknisk fysik, inom flödesdynamik eller liknande. Kunskap om släcksystem (till exempel sprinklerprojektering), flödesdynamik eller brand och risk är meriterande. Förutom vana av projektledning har du gärna erfarenhet av att planera försök. Du kan tänka kritiskt och tycker om att arbeta strukturerat och analyserande. Du är initiativrik och driven med god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. Kommunikation av resultat är en viktig del av arbetet och eftersom vi hanterar globala kontakter och skriver många av våra dokument på engelska är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du tycker om att utveckla och skapa relationer, både internt och med kunder. Det innebär att du har en social förmåga, ett intresse för andra människor och bidrar till våra kulturella ledord: Tillit, Nyfikenhet, Samarbete och Värdeskapande.

Inom RISE är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. På RISE kommer du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor att bidra till en hållbar och säker framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Om detta låter spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Anders Lönnermark, enhetschef Brandskydd, 010-516 56 91. Sista ansökningsdag är den 21 augusti 2022 men intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Tillträde till tjänsten önskas så snart som möjligt.

Om du vill veta mer om vår arbetsplats kan du också kontakta någon av våra fackliga representanter Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Arbetsgivaren

RISE Research Institutes of Sweden AB

Borås

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som Brandingenjör efterfrågas

Erfarenhetskrav: Brandingenjör

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2022-08-21

Referens: 2022/463

Länk till ansökningsformulär »