« Gå tillbaka till sökresultaten

Projektchef Varbergstunneln på Trafikverket i Göteborg

Enhetschef, offentlig förvaltning

Anställningsinformation

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tills vidare

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Lön: Månadslön

Beskrivning av jobbet

Som Projektchef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Projektet Varbergstunneln befinner sig just nu i ett omfattande produktionsskede och byggnation kommer att pågå t o m 2025 med öppning för trafik i december 2024.

För dig som vill anta ett utmanande chefs- och ledaruppdrag är det en sällsynt möjlighet som definitivt kommer sätta spår i den svenska infrastrukturhistorien!Projektchef Varbergstunneln

Arbetsuppgifter


Som projektchef kommer du, i nära samverkan med våra leverantörer, leda verksamheten mot uppsatta mål avseende tid, kostnad och omfattning. I din roll är du ytterst ansvarig som beställare och byggherre för projektet.

Du har ett omfattande leverans- och resultatansvar, där du tillsammans med dina medarbetare och övriga i projektorganisationen bidrar till Stora projekt och Trafikverkets totala leverans.

Samverkan med leverantörer är centralt, eftersom en betydande del av leveranserna utförs av kontrakterade konsulter och entreprenörer. Men även kontakter och samverkan med andra interna och externa parter, t.ex. berörda kommuner, Trafikförvaltningen och Länsstyrelsen, är viktiga och omfattande. Projektet har ett medialt intresse, vilket innebär att du kommer ha kontakt med media.

Du har personalansvar för ca 10 medarbetare som verkar i olika roller såsom projektledare, projektingenjör och controller men du leder en intern projektorganisation på ca 50 personer som inkluderar resurskonsulter och specialiststöd, inköpsstöd, kommunikationsstöd m fl. Du rapporterar till avdelningschefen för Järnväg produktion och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Som projektchef blir du projektets främsta företrädare både externt och internt - därför arbetar du större delen av veckan från vårt projektkontor i centrala Varberg.

Vårt erbjudande

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Jag som blir din chef heter Dennis Andersson och jag ser fram emot att du blir en del av vårt gäng och en del av utvecklingen av Stora projekt och Trafikverket. Jag står för ett ledarskap som bygger på tillit, delaktighet och ansvarstagande. Jag drivs av att skapa tydliga förutsättningar och förväntningar för medarbetare och verksamhet vilket ger oss bra möjligheter att tillsammans uppnå våra mål.


Övrig information


Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.Kvalifikationer


Ditt ledarskap

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas

Vi söker dig som

Det är meriterande om du


Ansökan


De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.


Läs mer här

Nyfiken på projektet? Klicka här för mer information!


https://www.trafikverket.se/vara-projekt/projekt-i-hallands-lan/varbergstunneln/#om_projektet

Arbetsgivaren

Trafikverket

Göteborg

www.trafikverket.se »

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som Enhetschef, offentlig förvaltning efterfrågas

Körkort krävs

Körkortskrav: B

Erfarenhetskrav: Enhetschef, offentlig förvaltning

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2022-06-02

Referens: 16:2022:102

Länk till ansökningsformulär »