« Gå tillbaka till sökresultaten

Projektledare med fokus på längre projekt på Trafikverket i Göteborg

Projektledare, bygg och anläggning

Anställningsinformation

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tills vidare

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Lön: Månadslön, individuell lönesättning

Beskrivning av jobbet

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Nu finns möjligheten att arbeta nära drivna och samarbetsinriktade projektledare på enheten Väg Götebog där du är med och ansvarar för drift och underhåll av åtgärder.Projektledare med fokus på längre projekt

Arbetsuppgifter


Vill du utvecklas vidare i din karriär, kanske inom väg? Det får du i denna roll där ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du arbetar med aktiv projektstyrning, hanterar BAS-kontrakt, kundärenden, utvecklar relationer med entreprenörer och externa parter, samt ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp entreprenadkontrakt för drift och underhåll av tilldelat område. Det innebär att du fattar beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar. För att lyckas bidrar du med motivation och inspiration till din projektgrupp för att exempelvis skapa och bibehålla en bra arbetsmiljö och sammanhållning. I din roll som projektledare fördelar du arbetet mellan såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. Du kommer också i kontakt med allmänhet, entreprenörer, media m fl. inom definierat ansvarsområde.

I arbetet ingår att planera, budgetera och vara aktiv i upphandlingsprocessen. Du följer dessutom upp och styr upphandlade entreprenörer. I arbetet ingår därför ekonomiskt ansvar för projekten där du kontinuerligt följer upp verksamheten så vi går mot satta mål avseende budget, tid och kvalitet. Eftersom vårt samarbete med andra projekt, kommuner och övriga intressenter är av avgörande betydande för framkomligheten på vägarna så har du en väldigt social arbetsdag med många kontakter.

Jag som blir din chef heter Charlie Dib. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem! Vi behöver dig - och vi tror att du kommer gilla oss!

Din utveckling

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Vi vill att du ska nå din fulla potential, oavsett om du vill bredda dina kunskaper, utvecklas och kliva in i en chefsroll eller specialisera dig. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och den samlade projektledarkompetensen hos våra cirka 1 000 projektledare är unik.

Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk, utbildningar samt talang- och utvecklingsprogram.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.


Övrig information


Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan den finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker över Skype.Kvalifikationer


Vem är du?

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Genom att vara självgående och samarbetsinriktad inspirerar du, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du har god förmåga att prioritera genom att du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden. Du har dessutom en god analytisk förmåga.  

Vi söker dig som har

Det är meriterande om du har


Ansökan


De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Arbetsgivaren

Trafikverket

Göteborg

www.trafikverket.se »

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som Projektledare, bygg och anläggning efterfrågas

Körkort krävs

Körkortskrav: B

Erfarenhetskrav: Projektledare, bygg och anläggning

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2022-06-03

Referens: 18:2022:157

Länk till ansökningsformulär »