« Gå tillbaka till sökresultaten

Förste forskningsingenjör inom tunnfilmsfysik på Linköpings Universitet i Linköping

Fysiker

Anställningsinformation

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Lön: Månadslön

Beskrivning av jobbet

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare av en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Institutionen för fysik, kemi och biologi (IFM) bedriver såväl grundutbildning som forskning och forskarutbildning. Forskning är den dominerande verksamheten och den sker ofta i samverkan med företag och internationella partners. Vi är en av universitetets äldsta, mest välkända och största institutioner och omfattar fem samverkande vetenskapliga områden: biologi, kemi, materialfysik, tillämpad fysik samt teori och modellering.
Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/ifm

Vi söker nu en förste forskningsingenjör till avdelningen för Tunnfilmsfysik.

Dina framtida arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer bestå i att utveckla avancerade metoder för elektronmikrokopi och provberedning därtill. I arbetsuppgifterna kommer dessutom att ingå undervisning, service och underhåll på institutionens elektronmikroskopi. För övrigt kommer det att ingå forskning kring nya 2-dimensionella material och dess lagrade ursprungsmaterial.

Din framtida arbetsplats
Du kommer arbeta på avdelningen för Tunnfilmsfysik, speciellt inom enheten för Materialmikroskopi (EMM). Det omedelbara forskningsområdet är mycket framgångsrikt i att dra in forskningsmedel för applikationsinspirerad grundforskning. Material som ingår i forskningen är tunna filmer för hårda beläggningar, halvledarmaterial för kraftkomponenter, nanotrådar, -partiklar och tvådimensionella material som MXener och boridener för energilagring och katalys.

Dina kvalifikationer
Vi söker någon som har en doktorsgrad inom oorganisk kemi, materialfysik eller liknande med lång erfarenhet av avancerad elektronmikroskopi och tillhörande provberedning. Du ska ha mycket goda erfarenheter av mikroskopi på lagrade och 2-dimensionella material samt erfarenhet av simuleringar av atomupplösta bilder.

Du har goda färdigheter för kommunikation i tal och skrift, både på engelska och på svenska. Du är antagligen en mycket driven person med förmåga att arbeta både på egen hand och i grupp med många parallella projekt.

Anställningens omfattning
100% 

Tillträde
Juli 2021

Lön och förmåner
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan. 

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner
Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2 juli 2021. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.


Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!


Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Arbetsgivaren

Linköpings Universitet

Linköping

https://www.liu.se/ »

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som Fysiker efterfrågas

Erfarenhetskrav: Fysiker

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2021-07-02

Länk till ansökningsformulär »