« Gå tillbaka till sökresultaten

Elevassistent till Ekängens skolor på Linköpings kommun i Linköping

Elevassistent

Anställningsinformation

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Lön: Enligt avtal

Beskrivning av jobbet

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen
Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen
Ekängens skolor består av två skolor, Bärstadskolan med årskurserna F-1 och Ekängsskolan med årskurserna 2-6. Vi har tre klasser per årskurs för 1-6, förskoleklass och sex fritidshemsavdelningar. Skolorna är belägna ca 6 km från centrum i en härlig miljö, nära Roxen och med skogen inpå knuten. Bussförbindelserna till skolorna är goda.

På Bärstadskolan finns två fritidshemsavdelningar med åldershomogena grupper för elever i förskoleklass och årskurs 1. Vi har fina lokaler med bra utrymme för att dela in elever i mindre gruppkonstellationer. På Ekängsskolan finns tre fritidshemsavdelningar med årskurserna 2-3 och en fritidshemsavdelning för elever i årskurs 4-6.

I vår personalgrupp arbetar vi utifrån tydliga mål med kollegialt lärande för att fortlöpande utveckla både oss själva och vår verksamhet. Vi har en förstelärare i fritidshem som tillsammans med kollegor utvecklar och driver den målstyrda verksamheten, samt en utvecklingsgrupp där representanter för alla fritidshemsavdelningar ingår, allt för att få en så verksamhetsnära möjlighet att utveckla fritidshemsverksamheten. Vår ambition är att alla elever ska känna sig trygga, ha arbetsro och bli bekräftade i sitt lärande. För att nå dit har vi under de senaste åren exempelvis haft ett särskilt fokus på att skapa inkluderande miljöer för våra elever.

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta som elevassistent och resurs i klassrum och stödja enskilda elever eller hela gruppen under skoldag samt under fritidshemstid. Tjänsten kan innebära stöttning för flera elever i framförallt sociala sammanhang men även inlärning.

Du kommer att arbeta med att skapa trygghet, rutiner och lägga dagen rätt. Detta gör du med ett lågaffektivt bemötande, tydlighet och personlig säkerhet. Du kommer ha mycket kontakter med vårdnadshavare, som du behöver kunna möta på ett professionellt sätt. 

Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet.

Kvalifikationer
Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete som barnskötare inom fritidshem eller som elevassistent, alternativt ha annan arbetsrelaterad med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som elevassistent är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten
Tillträde: 2021-08-09

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7236

 
Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Arbetsgivaren

Linköpings kommun

Linköping

http://www.linkoping.se/ »

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som Elevassistent efterfrågas

Körkort krävs

Körkortskrav: B

Erfarenhetskrav: Elevassistent

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2021-06-27

Länk till ansökningsformulär »