« Gå tillbaka till sökresultaten

Onlinespecialist till SVT Umeå, vikariat på Sveriges Television AB i Umeå

Journalist/Reporter

Anställningsinformation

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 3 - 6 månader

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Beskrivning av jobbet

Vad vi erbjuder dig:
Som onlinespecialist kommer du vara med att skapa och utveckla nyhetserbjudandet för SVT:s lokala redaktioner. Du kommer få berätta dagens bästa nyhet i ett format som funkar i mobilen. Och i vårt uppdrag vill vi att du ska vara en viktig del i det kreativa navet som driver onlinedesken framåt! Onlinedesk på SVT är en rikstäckande redaktion med 24 onlinespecialister och 5 videospecialister, vi är lokaliserade på de fyra orter; Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö. Din placeringsort blir Umeå där finns 5 onlinespecialister. Din närmsta chef blir gruppchefen på Onlinedesken.


Vem vi tror att du är:
Vi söker dig som är grym på att sätta rubriker och på att välja rätt bild. Vi tror att du har gedigen kunskap om och erfarenhet av att producera och paketera material digitalt. Du gillar att experimentera med form och olika uttryckssätt, och du har god pedagogisk förmåga.  Du är van vid att fatta självständiga publicistiska beslut och att hålla koll på publikens flöden. Bred allmänbildning och god omvärldskoll är en självklarhet.  

Tjänsten kräver: 
◾ Digital kompetens
◾ Vana att fatta publicistiska beslut
◾ Journalistutbildning från högskola eller motsvarande
◾ Kunskaper i redigeringsprogram
◾ Samarbetsförmåga   
Meriterande:
◾ Erfarenhet av att mäta och utvärdera digitalt publicerad bild
◾ Erfarenhet av arbetsledande position

SVT strävar efter att ge vår publik hela bilden. För att kunna spegla hela Sverige i vår rapportering, måste vi ständigt se över hur vi kan bredda redaktionens kompetenser och nätverk. Berätta därför gärna för oss i din ansökan om hur du med dina erfarenheter kan bidra till vår redaktion med vad du ser stärker fler perspektiv i nyhetsrapporteringen.


Vad den här tjänsten innebär:
I rollen som onlinespecialist förväntas du se till att vi har det bästa erbjudandet till publiken – i rätt format – för våra lokala redaktioner. Vårt största fokus är nyhetsförmedling med rörlig bild. Du är med och driver utvecklingen och analysen av det material som produceras lokalt, men ska också säkerställa publicistiskt genomslag för vår journalistik. Arbetet innebär att du publicerar eget och andras material på våra olika plattformar. Att coacha och utbilda reportrar är en viktig del av uppdraget, men också att vara i dialog med publiken för att skapa engagerande lokal journalistik i ämnen som berör.

Anställningen är ett vikariat för perioden 16 augusti 2021 tom 31 december 2021. Placeringen är på redaktionen i Umeå. Arbetet sker på rullande schema, och innebär tjänstgöring såväl kvällar som helger.


Hur du ansöker:
I den här rekryteringsprocessen använder vi oss av urvalsfrågor. Det gör vi för att säkerställa att rekryteringen blir kompetensbaserad och effektiv. Frågorna handlar om dina erfarenheter och drivkrafter och kan ta en stund att besvara, men de gör att vi får samma viktiga information av alla kandidater. Klicka på knappen ”ansök” för att se frågorna.” Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, då vi arbetar med löpande urval, dock senast den 25 juni 2021.


Annat som är bra att veta: 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Lillemor Birgersson, gruppchef Onlinedesken, lillemor.birgersson@svt.se. Fackliga frågor besvaras av Henrik Arborén, SJF, och Maria Fornemo, Unionen. Samtliga nås via växelnumret 08-874 00 00.

Arbetsgivaren

Sveriges Television AB

Umeå

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som Journalist/Reporter efterfrågas

Erfarenhetskrav: Journalist/Reporter

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2021-06-25

Referens: 145146

Länk till ansökningsformulär »