« Gå tillbaka till sökresultaten

Biträdande forskare, timanställd på Göteborgs Universitet i Göteborg

Zoolog

Anställningsinformation

Omfattning: Deltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Lön: Individuell lönesättning

Beskrivning av jobbet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 53 300 studenter och 6 500 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid Institutionen för biologi och miljövetenskap (BioEnv) finns utbildnings- och forskningsverksamhet som sträcker sig från fjällvärldens ekosystem, genom skog, mark och vattendrag, hela vägen ut i havet. I dessa miljöer arbetar vi med olika biologiska organisationsnivåer från gener, via individer och populationer till samhällen och ekosystem. Vi arbetar inom ekologi, evolution, fysiologi, systematik och kombinationer av dessa ämnesområden för att förstå betydelsen av naturliga och av människan skapade miljöförändringar.

Institutionens verksamhet bedrivs på tre olika platser, GU:s lokaler i Göteborgs botaniska trädgård, på Medicinaregatan 18A i Göteborg samt på Kristineberg marina forskningsstation som drivs av den Marina infrastrukturen vid Göteborgs universitet. Den aktuella tjänsten är förlagd till Medicinaregatan 18A, Göteborg.

Anställningen

Detta är en tidsbegränsad (intermittent) timanställning under 12 månader. Detta innebär att du rings in vid behov, för arbete på timbasis. Start i september.
 
Arbetsuppgifter

Vi söker 2-4 biträdande forskare och arbetet kommer att göras inom ramen för undersökningarna av fiskhälsa i enlighet med Naturvårdsverkets undersökningstyp ”Hälsotillstånd hos kustfisk – biologiska effekter på subcellulär och cellulär nivå”.

I arbetsuppgifterna för denna anställning ingår följande:
- att vid behov delta och genomföra fysiologisk provtagning i fält av fisk
- att vid behov delta i upparbetning och analys av fiskvävnad, främst preparering av mikrosom- och cytosolfrakationer från fisklever och fiskmuskel
- att vid behov bestämma kön hos fiskyngel

Kvalifikationer

Kvalificerad att anställas som biträdande forskare är den som genomgått universitetsutbildning på grundläggande eller avancerad nivå i biologi eller motsvarande, och gärna med inriktning mot ekotoxikologi.

För denna anställning krävs en dokumenterad erfarenhet av att ta fysiologiska prover i fält på fisk enligt ovan angiven undersökningstyp.

Kunskap och erfarenhet av upparbetning av vävnader såsom homogenisering och centrifugering av fisklever och fiskmuskel är mycket önskvärt.

Erfarenhet av att bestämma kön hos fiskyngel är starkt meriterande.

God förmåga att muntligt och skriftligt kommunicera på engelska är ett krav då vi arbetar i en internationell miljö.

Ansökan ska innehålla


• Ett kort personligt brev med beskrivning av dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för just denna anställning (max en A4-sida)
• Meritförteckning (CV)
• Kopia på examensbevis
• Namn och kontaktinformation till två referenspersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom https://web103.reachmee.com/ext/I005/1035/main?site=6&lang=SE&validator=3038fcf1516ea1184a6da70a891f87da&rmpage=job&rmjob=20899 Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2021-06-30

 

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Arbetsgivaren

Göteborgs Universitet

Göteborg

http://www.gu.se/ »

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som Zoolog efterfrågas

Erfarenhetskrav: Zoolog

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2021-06-30

Länk till ansökningsformulär »