« Gå tillbaka till sökresultaten

Handläggare med inriktning genetik i viltförvaltning och övervakning på Naturvårdsverket i Stockholm

Miljöhandläggare

Anställningsinformation

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Lön: Månadslön

Beskrivning av jobbet

Viltanalysenheten söker en handläggare som tillsammans med övriga medarbetare vill utveckla arbetet med genetiska metoder inom viltövervakningen samt tillämpningen av populations-, bevarande- och naturvårdsgenetik inom viltförvaltningen.

På Viltanalysenheten jobbar för närvarande 13 personer med data- och kunskapsförsörjning om vilt. Vi fastställer även inventeringsresultat samt utvecklar och förvaltar inventeringssystemet för stora rovdjur, inklusive dess metodik och instruktioner.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att driva och utveckla tillämpningen av genetiska metoder och kunskap inom såväl viltövervakningen som viltförvaltningen, framför allt gällande stora rovdjur.

I arbetsuppgifterna ingår att bevaka forskning och jobba proaktivt i samverkan med forskare och förvaltare både nationellt och internationellt. En viktig del i arbetet handlar om att identifiera behovet av och beställa relevanta analyser och underlag från både svenska och utländska forskare, samt omsätta resultat till relevant kunskap och uppslag för viltförvaltningen. Viktigt är även att kunna kommunicera forskning på ett pedagogiskt sätt till berörda aktörer och en bred allmänhet.

Din kompetens
Vi söker dig som har:


• doktorsexamen inom ekologi
• dokumenterat god kunskap om populations-, bevarande-, naturvårdsgenetik, eller motsvarande
• gedigen erfarenhet av arbete med tillämpning av genetiska metoder
• mycket god förmåga att sätta dig in i nya programvaror och modeller, samt har erfarenhet av statistik- och analysprogramvaror

Det är meriterande om du har:


• jobbat med viltförvaltning
• kunskap om demografisk modellering och sårbarhetsanalys (PVA)
• kunskap om inventeringssystemen för stora rovdjur
• erfarenhet från arbete på statlig myndighet
• erfarenhet av internationellt arbete
• genomgått pedagogisk utbildning

 Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har ett helhetstänk och kan se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser.  Du agerar lösningsinriktat samtidigt som du fattar välgrundade beslut utifrån utvärdering av olika handlingsalternativ. Du har god kommunikativ och kan förklara komplexa samband på ett pedagogiskt sätt.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm alternativt Östersund. Då Naturvårdsverket tillämpar ett aktivitetsbaserat arbetssätt finns möjlighet att till viss del förlägga arbetet på annan ort. Resor företrädesvis inom Sverige men även inom Europa ingår i arbetsuppgifterna. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 25 juni.

Kontakt
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Andreas Zetterberg, chef för Viltanalysenheten

Joar Ekenstaf, facklig representant, ST

David Schönberg Alm, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket
Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetsgivaren

Naturvårdsverket

Stockholm

http://www.naturvardsverket.se/ »

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som Miljöhandläggare efterfrågas

Erfarenhetskrav: Miljöhandläggare

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2021-06-25

Länk till ansökningsformulär »