« Gå tillbaka till sökresultaten

Tullverket söker analytiker till underrättelseavdelningen, vikariat på Tullverket i Malmö

Tulltjänsteman

Anställningsinformation

Omfattning: Heltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Anställningstyp: Vanlig anställning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Lön: Individuell lönesättning

Beskrivning av jobbet

Vill du:


• vara med att bidra till konkurrensneutral handel säkerställa korrekt uppbörd?
• medverka till att bekämpa den organiserade brottsligheten?
• vara med och göra skillnad genom att stoppa inflödet av vapen, droger och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö?
• jobba i en flexibel verksamhet där nytänkande premieras, med högt i tak och nära till besluten? 

Underrättelseavdelningen bedriver strategiskt och operativt underrättelse- och analysarbete både inom brottsbekämpningsområdet och inom uppbördsområdet, dvs Tullverkets ansvar kring varuflödet och uttagande av tullavgifter. Underrättelseavdelningen söker en analytiker till ett vikariat för att arbeta med verksamhetens strategiska komponenter, främst strategisk analys på nationell nivå. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Den strategiska underrättelseverksamheten ska utgöra ett stöd till inriktning och prioritering av Tullverkets verksamhet. Fokus ska riktas mot upptäckt av tendenser, fenomen, mönster och avvikelser. Genom att identifiera existerande och framtida hot och risker ska den strategiska underrättelseverksamheten stärka myndighetens förmåga att inrikta och prioritera den operativa verksamheten. Den strategiska underrättelseanalysverksamheten ska forma framåtblickande bedömningar och analyser. Arbetet sker både utifrån kvalitativa underlag och i viss mån analys utifrån insamlad data. 

Verksamheten är under utveckling inom den nyligen skapade Underrättelseavdelningen. Tjänsten är placerad på den nationella enheten Strategisk analys och nationell desk. Enheten har verksamhet på fyra orter (Kiruna, Stockholm, Göteborg och Malmö) men den strategiska kompetensen är samlad i Stockholm och i Malmö. Inom analysverksamheten finns dataanalyskompetens och analytiker med inriktning mot kvalitativ analys. Strategiska underrättelseanalys­verksamheten samverkar med nationella och internationella myndigheter. 

Du kommer i tjänsten att 


• Arbeta i alla delar av underrättelsecykeln.
• Identifiera underrättelsebehov.
• Omsätta strategiska analyser och bedömningar till stöd för den operativa underrättelseverksamheten, både i form av analysinsatser och genom produktion av skriftliga rapporter.
• Arbeta med att ta fram beslutsunderlag för ledningen. Delgivning och presentation av genomförda analyser och bedömningar ingår i arbetet.
• Arbeta med att inhämta och strukturera både kvalitativa och kvantitativa data för att genomföra analyser avseende de prioriterade områdena narkotika, skjutvapen, alkohol och tobak likväl som andra restriktionsvaror.
• Arbeta med att inhämta och strukturera både kvalitativa och kvantitativa data för att genomföra analyser avseende inom uppbördsområdet. 

Vi söker dig som har:    


• Tullverkets grundläggande brottsbekämpningsutbildning och/eller grundutbildning inom Effektiv handel eller motsvarande kompetens förvärvade på annat sätt. 

Eller


• Akademisk utbildning inom för tjänsten relevanta områden, exempelvis kriminologi, samhällsvetenskap, journalistik, statistik, ekonomi eller juridik.

Du skall dessutom ha:


• Minst två års för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet.
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
• God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på engelska.
• Mycket goda kunskaper inom Officepaketet.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har: 


• Erfarenhet av arbete med tulldeklarering.
• Erfarenhet av undersökande arbete, exempelvis inom journalistik, utredningsarbete, kartläggningsarbete eller motsvarande.
• Erfarenhet av kvalitativa analyser.
• Erfarenhet av att arbeta med underrättelseanalys.
• Erfarenhet av att leda projekt eller uppdrag.
• Erfarenhet av metodutveckling kring analys.
• Erfarenhet av att arbeta med olika datakällor, databashantering och strukturering av data. Meriterande är kompetens inom system för bearbetning av underrättelser, Business intelligence, Power BI och presentationsverktyg t ex grafisk presentation i relationsdatabaser.

Personliga egenskaper 

Tjänsten ställer krav på analytisk förmåga, uthållighet och initiativförmåga, förmåga att arbeta med flera olika saker samtidigt och förmåga att snabbt växla fokus. Du ska vara bra på att strukturera och prioritera i arbetet. Du ska kunna arbeta självständigt och du tar stort ansvar för hur ditt arbete bidrar till helheten. Du ska vara bra på att samarbeta och bidra till gruppens gemsamma resultat och utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! 

Övrigt 

Referensnummer: PER 2021-521. 

Placeringsort: Malmö. 

Tjänsten avser ett vikariat på 1 år och vi tillämpar individuell lönesättning. 

Resor kan förekomma i tjänsten, inrikes och utrikes. 

En självklarhet är att du arbetar enligt Tullverkets värdegrund; ansvarstagande nytänkande och helhetssyn. 

Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i denna rekrytering. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.   

För mer information och ansökan 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Ulrika Lindgren, tel. 08-456 51 82 och Agnes Ysander tel. 08-456 55 12. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85. 

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Dan Nilsson, tel. 0454-364 19 och för Saco-S, Cathrine Hobler, tel. 040-661 33 64. 

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 25:e juni 2021. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

 

Arbetsgivaren

Tullverket

Malmö

https://www.tullverket.se/sv/privat »

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Relevant erfarenhet för tjänst som Tulltjänsteman efterfrågas

Erfarenhetskrav: Tulltjänsteman

Ansökningsinformation

Ansök senast: 2021-06-25

Länk till ansökningsformulär »